Sunday, 25 August 2013

Passion for fashionable - Part 2 : Handbags




Tak jawab dosaaaaa :p

Apa khabar mu ?
Huhuhu ^^

Amacam post eyra yang pasal kasut tuu ?
Boleh tahan tak ?
Okayy laahh ,kali nie kita sambung pasal handbags .
Suka tak ? suka tak ? :p
Heeeee~





Handbags nie macam kasut jugak . Ada baaaaaanyaaakk jenis .
Dan tak boleh nak padan kan suka suka je .
Ada caranya . Baanyaaakk caranya .
Nak tau ?
Meyhh eyra kongsikan sedikit :)



1. Handbags yang beropol




Dengar beropol ropol pun kita dah dapat bayangkan ke-sakai-an nya .
Apa tah lagi memandang nya pun aduyy ter :p
HAHAHAHA .

Korang tengok cantik ke ? Tak kan ?
Handbag beropol ropol nie tak sesuai dan nampak sangat tidak kemas .
Tahh apa apa tahh -,-"

Bagi yang berbadan besar korang tak patut pakai
handbags yang macam ini sbb ia akan buat korang nampak
macam tak terurus . Serabut !
So better DON'T !



2. Handbags kecil yang
bertali pendek




Style handbags yang kepit kepit kat ketiak nie
dah berlalu dahh zaman dia .
Apa je yang korang boleh simpan kat dalam tuu ?
Dengan iPad nya lagi ,make-up ,tisu ,purse semua ,
Semua tuu nak kena sumbat dalam handbags kan .

Tapi kalau korang nak gaya kan handbags yang jenis macam nie ,
Boleh je . Tapi tolong laa jangan kepit kat ketiak -,-"
Kelakar kodd !




Nak pun korang kena gayakan macam nie .
Pegang
dia . Baru comel :)



3. Handbags kecil yang
bertali panjang




Handbags yang jenis nie much better lah sikit dari yang atas tadi .
Sebab tali dia panjang kan ,so tak ada lah kepit kat ketiak .
Cuma tuu laa ,function dia sama jugak ,
tak boleh simpan banyak barang atau pun barang yang besar besar .
Sekarang nie handphone pun dah macam iPad ,
apatah lagi iPad . Macam tv mungkin ? :p
HAHAHAHAHA .

Handbags yang jenis macam nie untuk orang orang yang pergi pejabat
sesuai lahh kodd . Nampak cantik dan profesional sikit .



4. Handbags besar yang
bertali pendek



Yang macam nie eyra suka ! :)
Suka bawak pergi class lahh . Boleh simpan buku .
HAHA .




Nak bawak berjalan pun okayy .
Cuma eyra tak ada iPad 'TV' tuu :p
HAHAHAHA .
Tapi korang beragak jugak tau . Janganlah besar sangat handbag nya .
Kang orang ingad kita nak balik kampung pulak -,-"





5. Handbags besar yang
bertali panjang




Untuk orang yang bertubuh berisi sesuai pakai bag macam nie .
Nampak balance dan smart ;)
Tapi kalau dah badan kau macam batang pinang tuu ,
Kau lupakan jelahh angan angan mu itu
sbb nanti nampak macam budak darjah satu bawak beg roda
pergi sekolah . Ehh :/


Budak kecik bawak nampak comel je .
Tapi kalau korang yang cikeding yang bawak beg besar tuu ,
memang geleng kepala lahh jawab nya :p
Dah tuu sereeeeettt je tanpa roda .
HAHAHAHAHA !
DON'T! okaayy . Tak mau ,tak mau .



6.  Clutch



Cantik ,kecil dan mudah dibawa .
Sesuai sangat untuk dibawa ke event event dan dipadankan
dengan dress yang perghh ! :p

Haaa! clutch nie ye sesuai untuk kepit kepit kat ketiak .
Tapi orang jarang buat jugak . Orang pegang je .



Pilih yang blingg blingg macam nie lagi cantik :)
Clutch nie sesuai untuk majlis majlis dinner atau pun prom .





7. Handbags yang sederhana besar

Handbag yang jenis ini sesuai untuk semua bentuk tubuh .
Sesuai untuk bawak berjalan .



Simple dan cantik kan . Korang boleh padankan bag nie
dengan baju kurung what ;)
Tak terlalu besar . Tak terlalu kecil .
Tak payah kepit kat ketiak .



Cantik kan ? :)
p/s : Nisa Kay ,eyra pinjam gambar tau .


Kalau nak yang tak payah pegang kat tangan pun ada .
Sangkut kat bahu je kan . Tali tak terlalu pendek .
Kalau nak pegang boleh ,nak sangkut kat bahu pun boleh .


Sesuai untuk remaja sekarang yang suka kan style :)
Boleh padankan dengan kemeja blouse ke dress labuh ke .
Macam macam lahh . Nak tengok contoh yang bagus ?
Nie diaaa !!








Ehh ! Terselit pulak gambar eyra sendiri :p
HAHAHAHA .
Tak cantik pun ,tapi boleh jadi contoh lah kan .
Ouhh ,itu ayah tau ;) Hihihi .

P/s : Maaf atas kualiti gambar yang tah apa apa .


Okayy lahh . Sekian untuk kali ini .
Boboboyyy .