Wednesday, 25 September 2013

Coral Speaking Bahasa Arab


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu :)
 Kaifa halukum ?
Sabbah al khaiyr ?
Korang taaauu ?
Tadi dkad Kolej ada Hari Bahasa Arab .
Kami yang student bahasa Arab nie kena buat presentation
sebagai assignment kami !
Cerita dia ,Eyra kena buat Coral Speaking Bahasa Arab .
 Grouping .
 Ini geng Eyra dkad Kolej yg satu group dengan Eyra .
Dari kiri : Eyra ,Dekna ,Fatin ,Ekin


Ye! Kitaorang semua kena pakai jubah dengan purdah .
Alaa alaa mak Arab tuu ;)
Bukan nak cakap apa ,memang rimas -,-"
Tak biasa . Haiihhh~ dugaan dugaan .

Kitaorang ingad perkara nie hari khamis ( 26hb 9 )
So ,tak lahh prepare sesangat .
Semalam ,bila dapat tau benda nie hari ini .
Apa lagi . Cuaakkk lahh ! -,-
Ini Eyra . Jubah yang Eyra pakai nie jubah kakngah tau .
Memang besar dan meleret lahh cerita dia .
Tak sempat nak beli jubah sendiri . Purdah pun sama jugak .
Yang tutup bahagian hidung ke bawah tuu adalah selendang .
HAHAHA ^^
Practice tak banyak .
Tak buat apa apa persediaan pun .
Huuaaaarrgghh !!
Rushing ouuhhh .
 Sampai ramai lah classmate eyra yang demam -..-
Alhamdulillah tadi semuanya berjalan dengan baik .
Kami giliran yang ke-31 daripada 40 .
Sempat jugak lahh practice sikit lagi tadi .

Bila sampai giliran kami .
Nervouse nya Ya Allah , tak dapat nak diungkapkan lagi !
Jantung nie kalau boleh lompat keluar ,
dia nak lompat keluar tau .

Dahh laa tak faham apa yang kami sampaikan :p
Dahh tuu tak berapa nak hafal skripnya .
HAHAHAHA xD
Tapi sumpah weyhh ,presentation tadi much much better laa
dari yg masa kitaorang practice .

Kitaoang datang awal pagi tau .
Turn kami pulak pukul 2pm . Apaaaa ??
Dahh laa skrip macam hafal tak hafal .
Buat nya lupa macam mana .
Nasib nasib -,-"

Agak-agak tengah break tuu ,
kitaorang apa lagi . Bergambar lahh ^^
HAHAHA .
Bukan selalu dapat tengok kitaorang pakai macam nie kan .


Cerita bergambar nie makin menjadi-jadi lahh bila
dah dapat geng yang sama kepala kan ! :p

       

With Fatin ,Si Mulut Becok ! :p
Dia kalau dahh bukak mulut bercerita ,memang susah laa nak suruh dia
senyap . Sengal ! Tapi suasana boleh jadi "krikk krikk" laa kalau dia tak ada ;)
   

Ini pulak with Shera . Budak budak nie semua panggil Shera ,Mak .
Sbb dia ketua rumah dkad hostel .
Eyra sorang je yang panggil dia Shera sbb kitaorang tak satu rumah .
Tapi karakter dia memang macam mak-mak ^^


Ini Dekna .
Dkad twitter ,Dekna dengan Eyra selalu bergaduh -,-"
Adaaaa je bnda yang nak di gaduh kan .
Dekna nie lahh ! Adaaaaa je bnda yg dia nak
cari pasal dengan Eyra .

Tapi Eyra tau ,dalam suka suka dia mencari pasal
dengan Eyra ,dalam hati dia ,dia sayang kan Eyra :p
Ye idok Dekna oii ? :p HAHAHAHA !

LoveYou tooo !
Herhh .



Ini pulak Ekin .
Well ,kitaorang bergambar nie guna tablet dia
lahh :D HAHAHAHA !
ThankYou Ekin .

Ekin tak sehat waktu nie .
So ,tak banyak gambar Eyra dengan dia .
Bertutup pulak muka dia kan .

Ekin nie kalau Eyra dengan Dekna begaduh
dia konon nya nak leraikan lahh .
Last last dengan dia dia sekali kena ! :D
HAHAHAHA .
Padan muka !

With Farahdiba .
Kitaorang kalau bergambar ,dia lahh yang tukang tangkap kan ^^
Kenapa ?? Sbb dia tak suka bergambar -,-"
Btw ,ThankYou Faraaaahh ! LoveYou .

Nak tengok hasil kerja dia sikit ? :)
Nahh !


Ini lahh kerja kami masa tngah break :)
Nak tau kerja girls yang lain pulak ?
Nie dia haaaahhh !!

Bergosip lettew ! :p
Taaauu daaa~ Girls ;)

Okayy lahh kalian .
Itu je yang nak dikongsikan hari nie .
Hari nie seronok :)
Walaupun diselubungi rasa nervouse yang melampau ,
cuaca panas yang terik dengan hidung dan mulut tutup .

Thanks sbb sudi baca entry nie .
HAHAHA .
Bye ^^


Sunday, 22 September 2013

FriendshipNeverEnd !


Hai semua :)
Buat apa tuu ?
Hihihi .

Eyra tengah selongkar balik gambar gambar lama yang ada dalam
lappy nie . Rindu sahabat-sahabat sekolah dulu .
Rindu gilla :'/ Lama dah tak jumpa diorang
semenjak masuk kolej nie .
Masing masing dahh busy dengan life kolej .

Ini mereka ^^
Masa nie celebration birthday Eyra .
Rasanya ini lahh last day kitaorang ber-happy
sama sama .


Nadia Emiza Azmi (Eiya)
Bestie Eyra sejak kecil lagi .
Masa Eyra umur 4 ke 5 tahun .
Mama dia lahh yang jaga Eyra .
Eyra rapat dengan dia .
Dia jaga Eyra macam Eyra adek dia sendiri .
Walhal ,Eyra lagi tua dari dia .
Tua bulan . HAHAHA .
Apa yang kitaorang buat ,semua sama sama .
Kitaorang terpisah sejak Eyra pindah rumah .
Hubungan kitaorang tergantung macam tuu je .
Tapi Allah punya cerita memang hebat .
Masa darjah 5 kitaorang jumpa balik :')
Satu sekolah . Dia ingat Eyra .
Eyra je yang ingat ingat lupa dkad dia masa tuu .
Perjumpaan semula kami tuu lahh ,
yang ubah keseluruhan hidup Eyra .
Dia bawak Eyra jumpa kawan-kawan yang lain :')


Nur Shafiqah Deris (Eka)
Dia kurus tinggi .
Kitaorang berkawan sejak darjah 5 .
Eka nie kawan baik Eiya .
So kitaorang kenal melalui Eiya lahh dulu .
Perwatakkan dia lembut .
Tapi bila sampai gilla dia ,tak yah cakap lahh kan .
HAHAHA .


Ini Shafikah Roslan (Ika)
Dia macam adek kami semua .
Rapat dengan Eyra ^^
Kitaorang pun kenal start darjah 5 jugak .
Pun kawan baik Eiya .
Kitaorang sama class sejak darjah 6
sehingga lah form 3 .
Berkepit je kami ^^
Orang pernah cakap kitaorang kembar lahh .
HAHAHA . Kembar pun tak berkepit selalu macam kami .

Tapi start form 4 class kitaorang terpisah .
Mula-mula nak jalani life tanpa dia dalam class
memang susah weyhh ! Tak biasa .
Lama lama okayy lahh .
Walaupun tak sama class dahh . Kami masih berkepit jugak .
Cuma Eyra lebih berkepit dengan Eiya and Eka Deris tadi lahh ,
sbb kami satu class masa form 4 tuu ^^


Ini BieBie Eyra ^^
Ahmad Farazi Musa (Ajie)
He's one of my bestie jugak .
Huhu ^^
Kami berkawan rapat masa form 4 dulu sbb
kami sekelas jugak dengan Eiya and Eka Deris .

Masa form 1 dulu pun kami satu class jugak .
HAHA . Masa tuu tak amik port sangat .
Kenal kenal macam tuu je . Dia ketua class masa form 1 tuu .

Form 2 ,form 3 kitaorang terpisah .
Dia pandai . Class dia kat langit .
Eyra kurang pandai . So class Eyra bawah tanah .
HAHAHAHA .

Masa form 4 ,form 5 kitaorang jumpa balik ,
'atas tanah' ;)
Masa mula mula nampak macam kenal ,
tapi ingat ingat lupa . Rupa dah berubah .
Dulu selebet macam kanak kanak .
Form 4 dahh nampak matang sikit dahh .

Setahun amik masa nak ngorat Eyra .
HEHEHEHE :p
Eyra jual mahal .
Memilih !
Tak nak couple dengan kawan sendiri konon nya .
Lama-lama jatuh hati jugak dengan sikap
macho dan tak putus asa dia tuu ;)
20th Jan 2012 .
Terdetik hati nak bagi peluang .
Okaayy kita try .
Terima dia sebagai teman hati .
Hidup dengan dia memang dah terbiasa sbb kami
rapat masa form 4 dulu . Memang selalu menggila sama-sama pun .

Bila 2 dunia dah sebati ,
Tak ada apa yang dapat pisahkan kita .
* Cewaahh ! Ayat :p *

 Nizam Razak (Nizam)
Satu class jugak masa form 4 ,form 5 ^^

Masa form 4 dulu Eyra panggil dia papa .
Dia panggil Eyra mama .
Kalau orang tak tau apa hubungan kami masa tuu ,
dorang mesti sangka yang kitaorang couple .
Tapi tidak ! Dia hanya kawan baik sahaja :)

Panggilan berubah bila Eyra dah 'pakai cincin' .
Nizam dengan Eyra pun rapat jugak masa form 4 dulu .
Seronok jugak gila-gila dengan dia .
Dia memang spotting .
Sumpah rindu dorang semua weyhh ! :'(
Rindu nak lepak-lepak ,borak-borak sama sama .
Rayau-rayau ,gila-gila .
Huuuaarrgghh !!
Cepat sangat masa berlalu .


Ini masa birthday Eiya .
Mandi tepung kitaorang . HEHEHE .
Bahagiaaaa weyhh :p

Ouhh ye! Yang tembam-tembam tuu ,
Wafiyy Arshad nama dia .
Satu class jugak dengan kami masa form 4 ,form 5 .
Dia boyfie Ika Roslan tuu tau .
Bukan nak bangga ke apa lahh .
Tapi Eyra yang satukan dorang !
* Angkat-angkat kening :p *
HUHUHU .
Wafiyy tuu pun boleh tahan jugak sakai dia .
* Oppss! Sorry Wafiyy *

Masa form 5 dulu ,berapa kali xcidet !
Haihh ,tak paham aku kalau lelaki bawak moto nie kan .
Ahh ! Tak payah nak lelaki sangat lahh kan .
Ika Roslan tuu pun pelesit jugak kalau bawak moto -,-"
Kena lahh dorang tuu . Sepadan .

Sekarang masing masing semua dah sambung belajar .
Eiya dkad yayasan Melaka .
Ika Roslan dkad KUIS .
Wafiyy dkad Kptm Kelantan .
Eka Deris belum sambung belajar lagi ,
sbb dia kena pergi PLKN .
BieBie Eyra dengan Nizam pun tak sambung belajar lagi ,
Mereka kerja cari duit dulu .

Macam mana pun diorang sekarang .
Rindu ke tak rindu dkad Eyra .
Ingad ke lupa dkad Eyra .
Eyra nak sangat diorang tau yang Eyra dkad sini terasa sangat
kehilangan dorang .
Jujur dari hati ,sini bukan hidup untuk Eyra .
Kehidupan zaman sekolah dengan zaman kolej
sangat jauh berbeza .
Disana Eyra dijaga oleh mereka semua .
Disini Eyra sendirian .
Bukan tak boleh hidup sendiri ,
cuma terasa kehilangan :'/
Harap korang rindu kan Eyra jugak Buddyz .
LoveYou All !

Some of our Memories .

MissYou :'/
Ada masa kita jumpa .
Lepak-lepak ,gelak-gelak ,gila-gila sama sama
lagi eyhh .
Hubungan kita tak kan berakhir kawan ;)

Komen blog Eyra !


Holla kawan-kawan ! :D
Eyra dah tukar rupa blog nie .
HAHAHAHA .

Macam mana ?
Okayy tak ?

Eyra masih tak pandai nak
tambah itu, tambah ini :(
Susaaaaaaahhh !!

Ketara sangat kan bodoh IT nya -,-
* Haihh eyraa eyraa *

Tak apa lahh .
Slow-slow belajar .
Emmm ,
nak mintak pendapat korang tentang blog eyra nie .
Okayy tak ? :/

Komen pleasee .
Eyra nak taaauu .

LoveYou korang !
Hehehe :p



Thursday, 19 September 2013

Makna disebalik warna rose


Assalamualaikum semuaaaaa ^^
Siapa dkad sini dia
pencinta bunga rose ?
Angat tangan ! Angkat tangan ! :p
Ngeehhhh~
Kepada yang angkat tangan tuu .
Rose warna apa yang korang gila kan ? :)
Korang tau tak ?
Ada makna disebalik warna bunga rose nie .

Okayy . Sebelum kita nak
bebel-bebel pasal makna desebalik warna
bunga rose nie .
Eyra nak cerita lah serba sedikit
mengenai bunga rose dulu.
Rose atau dalam Bahasa Ibunda kita, Mawar
merupakan tumbuhan yang cantik .
Kadang-kadang menjalar-jalar dan ada duri yang
boleh tahan gak laa tajam nya .
Terdapat lebih daripada 100 spesis
dimana kebanyakkan nya berasal dari Asia :)
Dan selebihnya mungkin dari Eropah .
 Rose terdapat dalam pelbagai warna
yang mempunyai maknanya yang tersendiri .
*Cewaahh! Dah macam blog dokumentari
pulak kan :p *
HAHAHA .


MERAH
Maksud : sayang ,cinta ,rindu ,keinginan

Lebih kurang agak-agak korang
segan nak cakap " I Love You" dkad
Si Dia ,korang bagi je bunga rose merah nie ;)
Faham laa dia nanti *Ehh ? *
HAHA . Kalau dia tak faham . Korang suruh dia
search dkad google .
Tak pun bagi je link blog eyra nie !
* Ehh ? Promot pulak :p *


MERAH JAMBU (PINK)
Maksud : Kekaguman ,kebahagiaan ,kesyukuran ,
Kemanisan dan tidak bersalah .

Okayy ,dalam pemahaman eyra sendiri
rose pink nie korang patut
bagi dkad orang sebagai tanda minta maaf .
Tak pun untuk menunjukan kekaguman kita
terhadap Si Dia ^^ dan sebagainya .


KUNING
Maksud : Permulaan sesuatu perhubungan ,
Tanda persahabatan.

Dalam bahasa kita macam scandle laa .
Nak kata couple ,tak .
Tapi perasaan sayang akan hubungan tuu kuad .
Err. . .cinta platonik !
Pernah tengok tak Movie
Hanya Aku Cinta Kau Seorang .
Haaaa! Macam tuu lahh .


PUTIH
 Maksud : Suci ,bersih ,tidak bersalah

Suatu permulaan .
Suci ? Bersih ?
* Alaahh! Korang faham laa -,- *


BIRU
Maksud : Sukar untuk difahami ,
Fantasi ,Misteri .

Kira macam berangan laaaa~
Korang suka dia tapi tak bagi tau dia .
Tak keruan macam tuu laa :/
Termenuuuuunngg je ,
dahh tuu tiba tiba tersengeh sorang-sorang .
Haaahh! Angaaauu ! :D Yes ,angau .
Fairytale semata-mata .
Booooo !! Apalahh .
HAHAHAHA .


ORANGE
Maksud : Semangat dalam suatu hubungan ,
tertarik ,mempunyai hasrat yang kuat ,
bangga ,nafsu!

Rose orange nie bermaksud
korang tertarik lahh dkad dia .
* Tak tau nak cakap macam mana -..- *
Berkeinginan ? Nafsu ?
Okaaayy tuutttt ....


LAVENDER ROSE
Maksud : Perasaan jatuh cinta ^^

Menyampaikan perasaan bahawa kita sedang
dilamun cinta . Lebih kurang macam jatuh cinta pada
pandangan pertama .
Aww aww ! Bukan nak tipu lahh .
Masa birthday eyra 20th March 2012
Ajie ( Future husband ) bagi lavender rose
dkad eyra dengan cadbbury sekali .
Mmmmeeooowww~

Tarikh 20 haribulan sangat bermakna buat kami
sebab 20th June merupakan tarikh
lahir Si Dia . 20th March
merupakan tarikh lahir Eyra .
Dan 20th Jan merupkan tarikh permulaan
perhubungan kitaorang as a couple .
a SWEET couple actually .
* Ehh ! :D *
HAHAHAHA .


HIJAU
Makna : Damai ,harmoni ,
kemewahan ,kesuburan ,ketenangan .

Merupakan simbol kedamaian
atau membawa maksud ,
" Semoga hidup makmur "
atau
" Semoga dapat kesihatan tubuh badan "
*Alaaahh! Yang semoga-semoga
tuu lahh *


HITAM
Makna : Kematian ,perpisahan ,
keseorangan .

Selalu warna hitam menunjukan
bahawa ada kematian kan .
Apa orang kata ? Bergabung ?
Haaa~
Agak-agak dahh klesh ke kan .
Fewhh~


Okayy kalian !
Rasanya itu sahaja warna rose yang eyra tau .
Eyra dulu cari makna-makna disebalik
warna-warna rose nie pun sbb laki
eyra pernah bagi dkad eyra Lavender Rose
suatu ketika dahulu .
Tak ada lahh DA-HU-LU ,
Tahun lepas . Time tuu kitaorang baru-baru lagi :)

Alhamdulillah esok ,
20th Sept 2013 .
Relay kitaorang dahh
Setahun 8 Bulan .

Masih terasa in love lagi
macam baru-baru couple .
* Cewaahh! Apahal aku merepek pasal
nie pulak -..-" *

Apa-apa pun doakan hubungan kami
supaya berkekalan selama-lamanya.
Direstui dan diredhai :')
Amiiinn~


Ehh korang!
Korang pernah dapat rose warna apa ? :p
Tak pun ,rose warna apa
yang korang angan-angan kan untuk dapat ?
Shaaarree laahh sikit .
HEHEHE .

Okaayy ! thanks yau sudi baca blog repek eyra nie ^^
Chaaaaww .

Wednesday, 18 September 2013

Stress of assignment!




Hai koraaaaaaaaanngg~
Hmmm lemau je kan :(
Memang pun !

Tengah stress nie .
Assignment tak berhenti .
Huuuuaaarrrggghhh !!!
Derita nyaaaaaaaa !!!

Lepas satu ,
datang dua .
Lepas dua ,
datang tiga .
Non-stop!


Tak sempat nak amik nafas pun .
Aduyyy penat nyaaaa~
Dengan presentation lagi .
Quiz . Exam lahh .
Huii huii . Minta nyawaaaaaaa :'/
 
Kadang-kadang rasa macam
kerja tak pernah siap ouhh!
Adaaaaaaa je lagi yang tak settle .
Rasa buat tuu dah banyak
tapi tak siap! Korang faham tak ? :/


Korang tak nak tolong eyra ke ?
Hmmmm .
Dulu terasa tau nikmat belajar tuu .
Sekarang tak rasa pun . Bohshaaaaannn je .
Aduyyy apa patut eyra buat nie !!

Eyraaaaaa BANGUUUUUUNNNN !!!
*Tampar-tampar pipi sendiri*

Korang ,doakan eyra .
ThankYou :'/



Monday, 16 September 2013

Dear Miley ,


" So la da di da di~
we like to party
dancing with miley
doing whatever we want .
This is our house!
This is our rules!
And we can't stoooopppp~
And we wont stoooooopp~ "
xD

Tau tak lagu nie ?
HEHEHE .


Miley Cyrus - We Can't Stop

Best jugak lagu nie kan .
 Suara dia tetap menjadi pujaan hatiku .
Walaupun baru-baru nie dengar
macam-macam cerita buruk pasal dia .

Selain Taylor Swift ,
Eyra is one of the big fans of Miley Cyrus jugak .
Eyra minat sikap gilla gilla remaja
dia melalui image Hannah Montana
yang dia pernah bawak suatu ketika dahulu .

Nampak sweet je ^^
Sopan . Laka laka dia .


Movie dia yang mana eyra tak tengok ?
Rasanya semua eyra tengok .
Lagu dia yang mana eyra tak pernah dengar ?
Rasanya semua eyra dengar .
Eyra kagum dengan kehebatan suara dia .
Bakat lakonan dia .

But well ,as we know
Zaman berubah ,Manusia pun berubah
kan ?
Zaman remaja dia dah berlalu .
Sekarang dia tengah dalam proses kedewasaan dia .
* Laahhh kodd *
HAHAHA ! Tuu sbb macam tuu perangai nya .

Kita ,public . Yang dah biasa dengan
image sweet girl dia ,terkejut lah kan
dengan perubahan sikap dia baru-baru nie .
Eyra pun terperanjat dohh !
Sempat jugak lahh rasa benci dkad dia -..-
 Rambut baru dia .
Eyra rasa tak ada masalah pun .
Smart je :/ Okayy je .
Good good je .
Tapi dengar jugak orang tak suka .
Ehh korang ,rambut dia .
Biar lah dia . Mungkin dia rasa
dah tiba masanya dia bagi image fresh
dkad fans dia . Yelaa ,sampai bila pulak dia nak
berimage sama je kan . Bosan pulak orang kangg .


Rambut pun jadi masalah lahh korang nie -..-
Haihhh~ Macam mana tak stress anak orang tuu .
YE! Eyra tau retis-retis nie milik fans jugak .
Tapi ,dorang lebih berhak nak tentu kan apa
yang terbaik untuk diri dorang sendiri .
Biar bersih jugak lahh .
Jangan lah tak
senonoh sangat !
*Jeling gambar miley*

Eyra rasa lah kan .
Dia ada masalah nie :/
Apa eyhh ??
Gaduh dengan Liam ke ?
Stress dengan paparazi ke ?
* Macam Britney Spears dulu *
Sakit ke ?
Sbb badan dia nampak susut kodd .


Berbeza dulu dengan sekarang dia .
Kuruuusss keringg .
Kesian eyra tengok -,-

Dah tuu sekarang dah pandai merokok pulak .
Taaaauu ,dulu dia pun merokok jugak .
Cuma tak lah sekerap sekarang kodd :/
Sekarang nie kejap-kejap kangg
ada gambar dia merokok .
Tak syioookk lahh macam nie Miley :(

 

Kerap pulak tuu !
Yang si Liam tuu biiiaaarr kan je pulak .
* Itu yang aku tak faham tuu *
Dah tak terurus dah nampak .


Miley nie dia tengah memberontak kodd .
* Suka buat andaian sendiri -..- *

 Dah tuu sekarang suka pose dengan
lidah terkeluar -,-"
Apa masalah budak nie pun aku tak faham laa .
Dia ingad lawa lahh kodd .
* Geleng kepala *
Miley .. Miley ..


Dalam banyak banyak perubahan yang
berlaku pada diri dia .
Masih ada satu yang kekal dari dulu .


Her smiley miley smile :')
HUHUHU . * Touched *

Apa pendapat korang tentang
Miley Cyrus ?
Meyhh share dengan eyra :)


P/s : Dear Miley ,
Please be more nice and sweet .
We miss the old you .