Sunday, 13 October 2013

Today !


Assalamualaikum :)
Nie nak share sikit hobi kitaorang setiap hari Juma'at
lepas class Agama .
HAHAHAHA !

Orang lepas class bergegas nak balik .
Kitaorang TAK :)
Kitaorang lepak-lepak lagi dalam class .
Mereka-mereka nie ,
2x5 jugak macam Eyra . Haaaa .
Kadang-kadang sajeeee jee tak nak ajak Eyra taauu !

 

   

Banyak muka Dekna kan ? -..-
Dekna memang ! Dia laa raja pembuli dalam ramai-ramai tuu .
Dan Eyra jelaa satu-satu nya yang dia boleh buli pun -,-"

Eyra bukan nya memang mangsa buli .
Taaaaaakkkk~
Cuma sengaja memberi peluang dkad budak kecik untuk rasa diri dia besar :p
HAHHAHAHA ! Tak lama pun . Sekejaaaappp jee .
Ye Dekna ? :p


Yang Eyra pulak ,lately nie asyik nak makan je kerja nyaaaa ! -,-"
Tahh apa sebab pun tahh lahh .
Mulut nie asyik rasa nak mngunyaaaaahhh je .
Jangan tanya laa kalu korang nampak Eyra berisi lepas-lepas nie .

Tuu ! Pipi kanan Eyra tuu ! Daa jadi Aset dahh tuu !
Polak aku dohh -..-
Lagi polak bila orang menaya aku polak tuu apa .
Haaaaaiiihhh~
*Geleng kepala*

Juma'at tuu kitaorang stay dkad kolej sbb nak kena siapkan assignment .
Sebelum berangkat ke library kitaorang mcm biasa laa kan .
HAHAHAHA !

 

 

Semua nak masuk gambar ,beratur laa kan .
Mula-mula Dekna yang depan tau ,pastuu ouhh ! Dekna pendek .
Tukar Ekin lahh . Haaaaaa ,baru nampak semuaaaa ! xD
HAHAHAHAHA .
Tengok lahh Eyra ,makanan tak pernah miss dari tangan -,-"



Nie Eyra dengan Ekin .
Sweet tak kami ^^
Jealous laa jealous laa !

Pastu kitaorang sampai library .
Ingad Eyra nak berhenti bergambar ke ?!
Mana boleeeehhhh !!
Bukan Eyra laa kalau berhenti tuu .


Jangan menghina !
Jerawat tuu yang buat Eyra nampak omeyy taaauuu !! -..-
Erhh !

Sambil -sambil buat assignment tuu ,
ada jugak buat 'kraftangan' .
HAHAHAHA !
Orang kalau tengah angaaauuu ,buat apa pun mesti terkait jugaaakkk .
Nie haaa ! Hasilnya .
Tahh apa-apa pun sebenarnya -,-"


Korang jangan tertipu .
Eyra bergambar macam tuu sbb nak tutp jerawat dkad pipi tuu tau !
Nampak tak taktik nya dkad situ ?
WohoOoo !! xD

Nak tauu satu rahsia tak ?
Ekin tiru Eyraaaaaa !!
Eyra pose mcm tuu dia pun nak pose mcm tuu jugaaaakkk :p
Eee! Tak aluu ! :p
Tak caye ? Nie haaa .

    

Ye taaauuu ,Ekin lagi omeeyyy !
Sbb dia tak ada jerawat dkad pipi kanan dia -..-
Btw ,Salam Juma'at semuanyaaa ^^v

Wednesday, 9 October 2013

Semangat !



Assalamualaikum :) 

 Ini team futsal Eyra ^^v
YES ! FUTSAL !
Dari kiri : Eyra ,Shera ,Kak Zie ,Dekna ,Khai ,Ekin

TBH ,Eyra nie kaki bangku .
Memang tak reti nak menendang, menyepak dan sebagainya .
Eyra masuk team nie pun sbb kawan-kawan yang paksa -..-

Pengalaman pertama, bukan nak cakap apa laa .
Lebih dari 150 juta kali Eyra fikir nak lari balik tau tak !
Dengan 'penyorak' disekeliling court futsal tuu .
Boyyyyyss !! Maigodd !

Bukan takut apa .
Takut termalukan diri sendiri je -,-
Cerita dia gua tak pernah main bola kodd .
Budak-budak nie~ *Geleng kepala*

Okayy ! Cerita dia .
First game kitaorang pegang !
Perghh ! Time tuu semangat naik botingkek-tingkek tau tak !
Rasa nak lari kan diri tadi ,tiba tiba bertukar rasa tak sabar nak masuk court tuu :p
HAHAHA !

First game Dekna tak main ,darah gemuruh dia lain macam -,-"
Khai jadi penyerang hebat kitaorang .
Kak Zie penjaga gol terbaik kami .

Second game Eyra tak masuk .
Saje nak bagi Dekna merasa duduk dalam tuu :p
Nasib tak menyebelahi kitaorang .
Kitaorang kalah . Tapi time tuu ,semangat kuat lagi dohh !

Sambil-sambil menunggu game seterusnya ,
Kami pun menggila laa ! Menunjuk perasaan !
* Cewaaaahh ! :p *
HAHHAHAHAHA .


Penyokong kitaorang pun ada tau ! :D


Mostly ,geng kami jugak lahh .
HAHAHA . Classmates ^^v


Time tuu cuaca Ya Allah~
Terik ! Kedahagaan kitaorang .
Macam ikan dkad darat tau tak !

3rd game Eyra masuk balik .
Kami tewas sbb pihak lawan main kasar .
Seriously tak tipu .
Diorang main tolak-tolak .
Tak profesional langsung ! Gerraaamm aku !

Haaaiihhh~
Tapi tak apa lahh .
Kitaorang pun dah malas nak teruskan .
Apa apa pun ,memang dapat pengalaman baru .
Perasaan baru ,kemahiran baru ^^
Seronok sbb dapat mencuba sesuatu yang baru !
Benda tak susah pun . Sepak je kan .
HAHAHA . Cuma berani tak berani je cerita dia .


Ekin banyak jatuh jugak masa lawan tuu sbb hujan !
Air masuk court ,so licin .
Ramai jugak yang tergelicik .


Nie Dekna tengah menggila lahh nie :D
HAHAHAHAH !
Pelbagai kan dorang nie .

Apa apa pun .
Eyra happy masa nie ,korang pun sama jugak kan ;)
Semangat bermain masih ada lagi .
Sayang koraaaanngg !! :*

P/s : Jangan takut mencuba sesuatu yang baru :)
Bahagia yang kita kecapi memang tidak boleh berulang lagi.
Kesilapan yang kita alami akan mengajar kita untuk terus berusaha .
Right girls ?! :D

XOXO

Saturday, 5 October 2013

Retis di Kolej ku !


Assalamualikum ^^
Rindu Eyra eyhh .
Taaauu daaahhh .
Huhuhuhu :p
* Tak ada siapa pun sebenarnya -,-" *

Lama rasanya tak post dkad blog nie .
Rinduuuuuu :(
Tapi nak buat macam mana ,busy dengan life .
Final exam semakin menghampiri .
Presentation ,quiz ,assignment never stop .

Nanti dah ada masa lapang nanti ,
Eyra nak post banyaakk banyaakk dkad sini !
Sajeeee~ :p

Ehh esok ,geng Eyra nak pergi TBS ,
semata mata nak buat assignment .
Gila kan mereka -..-
HAHAHA .
Eyra follow je ,Al-Maklum lahh orang yang kuat berjalan nie
memang macam nie .
Lagi pun benda nie nak kena present selasa nie .
 
Haaahh !! Weyyhh korang .
Bukan nak action lahh kan .
Tapi hari Jumaat hari tuu kan ,Eyra jumpa retiiiiss !!
Haaaa. .kau ado ? :p
* Jealous laaa ,jealous laaa *
 
Teka lahh siapa yang Eyra jumpaaaaa :p
*Kelip kelip mata*
Eyra excited sbb jumpa Sharhnaz Ahmad !!!!! xD
Maigodd ! Maigodd !
 
Malangnya ,tak dapat nak bergambar dgn dia :(
 Dia heart attack pulak masa tuu .
Kesian dia weyhh~ Menangis .
Pastu dia bukak separuh butang baju kemeja dia 
Auumm ! Auumm !
Tak boleh tipu ,seriously ,handsome weyhh .
 
Pastu Eyra jumpa Dafiiii !! :p
Dafi ,Abang sedara Eyra tau for korang punya information laa .
Budak budak nie boleh bantai tak percaya cakap aku -,-"
Naahh! Terkejut dorang bila tengok kemesraan aku dgn Abang Sedara aku tuu .
Sengal Kau -..-
 
Selain mereka berdua ,Eyra jumpa Arash Mohammad jugak ;)
Yang muka cina cina tuu .
Yang dulu handsome handsome tuu .
* Dulu okayy ,sekarang dah berumur ,so kurengg sikit *
Ehh ? :p HAHAHA .
 
 
Masa nak tangkap gambar dengan dia nie ,
Eyra panggil laa ," Uncle Arash ,Uncle Arash ,nak tangkap gambar boleh ? :p "
Nak tau dia cakap apa pulak ?
" Uncle ?? "
Ehh ?? xD HAHAHA .
Mengada pulak orang tua nie kan .
Pastu Eyra cakap lahh ," Okayy laa okayy laa ,Abang Arash "
Pastu dia ," Haaaa :D Macam tuu lahh "
Huhuhu ^^ But Serious talk ,dia peramah lahh .
 
Ehhh !! Siapa kata tak ada retis gigirl ??
Sukati je korang kan !
Adaaaa nyaaaaa !!
 Nie hahh !
 
 
Eyra tak tau nama dia .
Muka macam kenal .
Mula mula ingat dia nie Nelydia Senrose .
Pastu budak budak nie bagi tau Eyra ,yang dia nie kakak Nelydia Senrose tuu .
Uqasha Senrose nama dia .
Cantik orang nya ;) Tak sombong pun .

Yang macam girlpren Ultraman sebelah dia tuu ,
Eyra lahh -..-
Sakai kan ? HAHAHA .
Baru habis class waktu tuu ,
dalam pukul 5pm jugak lahh .
Penat dohh ! Yang jadi girlpren Ultraman tuu sbb ada presentation English
masa hari tuu -,-" Coral Speaking jugak .
Haaaiihh~
Budak budak yang satu group dengan Eyra lahh yg plan pakai warna macam tuu .
Baju yang Eyra pakai tuu pun sponsor .
Classmate punya . Tudung pun sama jugak .

By the way ,okayy lahh presentation kitaorang
masa tuu . Cummaaaaaa .....
Miss Adiba nampak macam tak ada mood j
hari tuu . So ,kekok sikit lahh .
Rasa macam Miss tak suka presentation kitaorang ,
padahal dokk aihh !
 
Hmmmm ,
okayy lahh korang .
Itu je dulu kodd yang Eyra nak share sepanjang 'kehilangan' Eyra nie .
Banyak lagi sebenarnya . Macam macam !
Lain kali Eyra cerita okayy :)
 
Nak rest lahh ,penat sbb keluar sehari suntuk
dengan Future Husband tadi ;)
* Macam nak bukak cerita baru je nie -,-" *
Ehh tak lahh . Okayy lahh .
Bye . Sleep well :)